Voel me onheus behandeld

Voel me onheus behandeld! Wat nu?

Geplaatst door Jos di, november 03, 2015 13:02:09

Ik voel me zo moe, ben onbeschrijfelijk vermoeid. Mentaal is het ook bijlange na niet meer wat het was, het lachen begint me steeds slechter af te gaan. Het is ondertussen geëvolueerd tot een harde noot om kraken waarbij ik het gevoel heb dat het niet meer goed komt met mij, heb het gevoel dat ik van de éne tumor naar de andere zeil.

Rationeel zou ik het wel kunnen motiveren, het komt allemaal goed, elke kankerpatiënt maakt dit mee, na regen komt zonneschijn. Of bij elke behandeling worden er wel fouten gemaakt. Volgend jaar tijdens de vakantie ben je een ander mens, enz. Bij mij zijn er wel wat onregelmatigheden gebeurt denk ik dan, een opeenstapeling
van …

Som ze nog eens even op, al is het enkel voor mezelf, Door een beslissing, van ik vermoed één specialist – tijdens de zomervakantie – besluiten het behandelingsteam dat mijn tumor zich net in de dikke darm bevind en niet in de endeldarm wat sowieso eerst bestraling zou vergen, ze doen dit aan de hand van een CT scan? Onbegrijpelijk want ik was klaar voor een endo-echografie – mijn darmen waren leeg voor de geplande endo – echografie! Een NMR scan was reeds gepland voor een week later, dan hadden ze perfect geweten waar mijn tumor zich bevond.

Door mij te opereren zonder preventieve radiotherapie sneed de chirurg, Dr. Leman misschien in een metastasen zone! Op termijn kan deze handelwijze me misschien extra metastasen opleveren en niet persé meer in mijn darmen maar uitgezaaid naar bijvoorbeeld lever, longen, enz. Wanneer ik preventief bestraald was geweest kon de dokter patholoog mijn darm na operatie onderzoeken op metastasen en zodoende zien of de radio en chemotherapie de eventuele uitzaaiingen hadden teniet gedaan. Ook de onvermijdelijke chirurgische snijvlakken konden via deze manier gecontroleerd worden.

Tijdens een post radiotherapie, zoals bij mij het geval is er tot dertig procent meer kans op bijwerkingen. Nu heb ik zes weken moeten wachten alvorens ik bij Dr. Serry, mijn oncoloog, op consultatie kon. Normaal gezien starten de therapieën na zes weken en niet na acht weken. Dr. S., kon me de therapieën niet eerder laten ondergaan daar ik nog onvoldoende hersteld was. Na een ingreep moeten ze tenslotte radiografie toepassen op een net herstelde wonde. Ik begin me meer en meer een kankerpatiënt te voelen! Voor de behandeling voelde ik me tenslotte niet ziek. Enkele dokters die mijn oprechte bewondering hebben, alle drie zeer integer. Dr. Serry, oncoloog en en Dr. Leman, chirurg van het Sint Blasius ziekenhuis. Dr. Bral, radiotherapeut van het OLV ziekenhuis.

Bovenstaande is vooral voor mezelf geschreven.

Lees verder: kankerpatienten leven dubbel zo lang dankzij aspirines

Reacties

Populaire posts van deze blog

Na mijn ingreep

De dag van mijn echografie onderzoek

Operatie